Dit ben ik

In het dagelijkse leven ben ik muziekleerkracht in het secundair onderwijs. Mijn grote drive is jongeren te prikkelen om muziek te ontdekken, het te beleven en er creatief mee om te gaan. Muziek werkt verbindend en dat is waarom ik zo graag zing.

Naast muziek heeft scouts ook altijd een grote plek gehad in mijn leven. Lid, leiding, groepsleiding en districtscommissaris, ik heb het allemaal gedaan. Mijn totem draag ik nog steeds met trots: Harmonieus Roodborstje. Had je mijn logo al gezien? 😉

Muzikale reis

Mijn eerste muzikale stapjes zette ik in het kinderkoor Konsinjoorkes. Niet lang daarna volgde pianolessen aan de muziekschool.

Mijn secundair onderwijs heb ik doorlopen aan de!Kunsthumaniora. Hier ging de reis andersom verder. Ik startte met piano, maar al snel kwam de passie voor zang helemaal boven drijven. Na de kunsthumaniora zette ik mijn zangopleiding verder aan de Jazz Studio in Antwerpen.

Daar zijn ook de eerste zaadjes geplant voor mijn passie voor het lesgeven. Leerkracht worden was eigenlijk – zo dacht ik – niks voor mij. Tot ik een keer een les moest overnemen en merkte dat ik er plezier in beleefde om andere mensen iets bij te brengen. Zo ben ik aan de opleiding leerkracht muzikale opvoeding begonnen aan de Artevelde Hogeschool in Gent.

Wat doe ik nog?

In de zomermaanden ben ik actief als zangdocent op de musicalstages van Supastar én ik ben de trotse dirigente van mijn eigen kinderkoor: Dainavimo. Wil je daar graag meer over weten? Surf dan naar www.dainavimo.be